טיפולים לסרטן הכבד בשנת 2023

כנסו וקראו ראיון שקיימנו עם חוליו מנכ"ל עמותת חץ וסגן נשיא ELPA ומוביל קבוצת העבודה של ELPA בנושא מחקרים קליניים. בנושא

כבכל שנה, גם השנה, אוקטובר הוא חודש המודעות לסרטן הכבד והיינו רוצים, בהזדמנות זו, להדגיש את התגליות האחרונות בתחום ולהעלות את המודעות לחשיבות האבחון מוקדם, לניהול המחלה הרב-תחומי ולעידוד החדשנות הטכנולוגית.

סרטן הכבד הראשוני מציב לכל תחומי הרפואה, האבחון והטיפול אתגר בריאותי עולמי משמעותי, כאשר השכיחות שלו עולה בהתמדה וגורמת לשיעורי תחלואה ותמותה משמעותיים. מחקרים לא מעטים מתמקדים בהתקדמות בגילוי ובטיפול בסרטן כבד ראשוני, תוך התייחסות לקרצינומה של הכבד (HCC) ולכולנגיוקרצינומה.

המדענים החוקרים את התחום מתעמקים בהיבטים רבים של סרטן הכבד הראשוני, כולל פתוגנזה מולקולרית, שיטות גילוי מוקדם, טכניקות הדמיה חדשות, אסטרטגיות טיפול מותאמות אישית והתערבויות טיפוליות חדשניות, תוך שימת הדגש על מחקרים המגשרים על הפער בין התגליות במעבדה בין היישומים הקליניים.

מחקרים העוסקים במנגנונים המולקולריים המורכבים העומדים בבסיס הקרצינוגנזה בכבד מציעים דרכים חדשות לטיפולים ממוקדים ולפיתוח ביו-מרקרים ביולוגיים, בעוד שההתקדמות בשיטות הדמיה לא פולשניות משפרת את האבחון המוקדם ומקדמת אותו לשלבי המחלה המוקדמים יותר.

סרט

העיסוק בתחום בשנים האחרונות גם בוחן פריצות דרך טיפוליות, כולל ניתוחי כבד והשתלות, גישות רפואה מדויקות ושילוב של טיפולים מקומיים. בנוסף, טיפולים משולבים חדשים המשלבים בין הטיפולים המסורתיים (כדוגמת ניתוח, הקרנות וכימותרפיה) עם תרופות חדשות יותר מציעים אסטרטגיות מבטיחות לשיפור תוצאות הטיפול.

שיתוף פעולה ומאמצים רב-תחומיים מודגשים לאורך כל העיסוק בנושא, תוך שימת הדגש על חשיבות עבודת הצוות בין אונקולוגים, מנתחים, רדיולוגים, ביולוגים מולקולריים ואנשי מקצוע אחרים בתחום הבריאות. שיקולים אתיים, טיפול ממוקד מטופל ואסטרטגיות לניהול רעילות הקשורות לטיפול נבדקים, אף הם, בכדי להבטיח ניהול הוליסטי של המחלה ככל שניתן למטופל.


במהלך חודש המודעות נשתף אתכם בתכנים מגוונים בעמוד הפייסבוק, באתר, בקמפיינים ובניוזלטר של חץ אשר יחשפו אתכם למידע חדשני ועדכני בנושא גילוי מוקדם ודרכי טיפול בסרטן הכבד.

כלל המידע המופץ אינו מהווה תחליף רפואי מקצועי ומשמש כבסיס למידע המוגש מטעם עמותת חץ, למידע רפואי יש להתייעץ עם רופא/מומחה בלבד.

הארגונים שלנו שיתפו פעולה כדי להפגיש מומחים, קובעי מדיניות, חולים ובעלי עניין אחרים הפעילים בתחום סרטן הכבד כדי לחקור מה כולנו יכולים לעשות כדי להבטיח שאף חולה באירופה לא יישאר מאחור.

חידושים בטיפול בסרטן כבד לשנת 2023

ההחלטה על סוג הטיפול האופטימלי מתקבלת על פי שלב המחלה ומצבו הכללי של המטופל. ההחלטה תתקבל לאחר דיון רב-ציוותי הכולל כירורגים המתמחים בטיפול בכבד, מומחים להדמיה ולהדמיה פולשנית, מומחי מחלות כבד (הפטולוגים) ואונקולוגים. 

מניעת סרטן כבד ראשוני בחולי הפטיטיס B ו-C

מדי שנה מתים מסרטן כבד ראשוני כ-850 אלף איש בעולם. אחד הגורמים העיקריים הוא זיהום בנגיפי ההפטיטיס B ו-C. מתן חיסון, טיפול אנטי נגיפי וגילוי מוקדם יכולים להקטין במידה ניכרת את הסיכון להתפתחות הסרטן ואת התמותה מהמחלה.

סרטן הכבד: להקל על החולים

סינדי וינבוים, רכזת הטיפול בחולים עם מחלות כבד נדירות וסרטן כבד בעמותת חץ, מספרת על מורכבות המחלה, השפעתה על המטופל ועל הסובבים אותו. וגם: מדוע חשוב להישאר עם היד על הדופק ומי נמצא שם עבורכם ברגעים המאתגרים?

מדי שנה מתים מסרטן כבד ראשוני כ-850 אלף איש בעולם. אחד הגורמים העיקריים הוא זיהום בנגיפי ההפטיטיס B ו-C. 

מדי שנה מאובחנים כ-90,000 אירופאים כחולים בסרטן הכבד, בעוד שכ-80,000 אזרחים למרבה הצער נפטרים ממחלה זו.

The photo of liver is on the man's body against gray background, Liver disease or Hepatitis, Concept with body problem and male anatomy
מתמודד/ת עם סרטן הכבד? נמצא.ת בשלבי אבחון? אתם.ן לא לבד!

עמותת חץ – ארגון ישראלי לבריאות הכבד, היא הבית של כלל המתמודדים עם מחלות כבד בישראל, פנו אלינו עוד היום והכירו קהילה

עמותת חץ

הרשמה לניוזלטר

הירשמו ותמיד תישארו מעודכנים